מימון לסגירת פש"ר או לפושטי רגל בעבר

כותב המאמר: מרטין בוקסדורף – יועץ מימון מוסמך

מה צריך לדעת על קבלת משכנתא לאחר פשיטת רגל?

כיום תהליך פשיטת רגל הוא תהליך שלא מעט חברות, אנשים פרטיים ועסקים בוחרים בו שכן, מדובר על הליך שבגינו בית המשפט מעניק לאדם, לחברה או לעסק זכויות שונות כמו: הגנה מפני נושים ובסוף התהליך גם פטור מהחובות המכונה: "הפטר".

לאחר קבלת ההפטר או במהלך קבלת ההפטר, פושטי רגל יכולים לפנות לקבל הלוואות ומשכנתאות מגופי מימון חוץ בנקאיים. בכדי לקבל משכנתא מהבנקים יש צורך לקבל הפטר. יחד עם זאת, לא מעט בנקים לא יאשרו משכנתא לפושט רגל מיד לאחר שקיבל הפטר, אלא ידרשו תקופת צינון. תקופת הצינון המדוברת יכולה להגיע עד 7 שנים.

כיצד קובע הבנק האם פושט רגל יקבל מהם משכנתא?

כאמור, לא מעט פושטי רגל מעוניינים להשתקם מבחינה כלכלית ולהתחיל לחיות את חייהם בצורה הטובה ביותר. לא מעט מהם אכן מצליחים לעשות זאת. לאחר שהם מקבלים את ההפטר מהחובות שלהם, הם מתחילים בשיקום כלכלי, עובדים עבודה קבועה ומצליחים להתנהל נכון מבחינה כלכלית. רבים מהם גם מצליחים לחסוך הון עצמי לצורך רכישת דירה ומעוניינים לקבל משכנתא.

לצורך קבלת משכנתא הם פונים לבנקים שונים המציעים משכנתא. הדבר הראשון שעושה הבנק שממנו מבקשים משכנתא הוא לבדוק את דירוג האשראי של הלווה. כיום בישראל כל אדם שפועל בצורה כלכלית בעייתית, מקבל רישום אשראי שלילי שלעיתים יכול לרדוף אותו שנים ועל כן, הבנק בודק מהו הרישום של מבקש המשכנתא.

אם אתם מצויים בהליך פשיטת רגל ויש לכם נכס, כדאי מאוד שתעצרו את הליך כינוס הנכסים באמצעות הגעה להסדר מול המנהל המיוחדת לצורך סילוק החובות בתיק פשיטת רגל ותשלומו על ידי קרן חוץ בנקאית אשר מעמידה משכנתא עבור מצבים מעין אלה וכך תוכלו בעצם למנוע את דירוג האשראי השלילי שיהיה לכם במקרה של פשיטת רגל.

קבלת משכנתא לפושטי רגל מגופים חוץ בנקאיים

אופציה נוספת העומדת על הפרק עבור קבלת משכנתא לפושטי רגל היא: קבלת משכנתא ממלווים חוץ בנקאיים כדוגמת "טופ החברה להבראה פיננסית". כיום, לאחר רפורמה משמעותית בשוק האשראי הישראלי, ישנם גופים מסוימים אשר מורשים להציע הלוואות חוץ בנקאיות.

מדובר על גופים שמפוקחים על ידי הרשויות ונדרשים ליציבות כלכלית מתאימה והתנהלות שקופה מול הלקוחות. יחד עם זאת חשוב מאוד לזכור שלא כל גוף חוץ בנקאי המציע הלוואות משכנתא אכן יציע לכם הלוואה רלוונטית. יש לבדוק איזה גוף מורשה להציע הלוואה גם לפושטי רגל.

לאחר שתגישו בקשה עבור משכנתאות לפושטי רגל, תתבצע בדיקה מקיפה של היכולת הכלכלית שלכם ובהתאם לכך, תתקבל תשובה חיובית או שלילית.

בקשת משכנתא לאחר קבלת הפטר

במידה וקיבלתם את ההפטר אשר מסלק באופן מלא את החובות שלכם, תוכלו לנסות להגיש בקשת משכנתא לבנק שלכם או לאחד מהבנקים אשר מציעים הלוואות משכנתא. בקשה מסוג זה יש לבחון בקפידה וכמובן להגיש אותה על ידי איש מקצוע המתמחה בתחום.

אם אתם תוהים מדוע כפושטי רגל עדיף שתנסו לקבל משכנתא הן מהבנקים השונים והן מגוף חוץ בנקאי על ידי ליווי של איש מקצוע מתאים ולא באופן עצמאי, חשוב מאוד שתדעו שבמצב שבו אתם מצויים אסור לקחת סיכונים מיותרים ולכן, איש מקצוע שמבין בתחום המשכנתאות לפושטי רגל יכול לבחון את המצב שלכם ולהציע לכם כיצד להתנהל בתהליך קבלת משכנתא, ממי כדאי לכם לבקש משכנתא והאם בכלל כדאי לכם ללכת על קבלת משכנתא.

יועץ משכנתאות מקצועי יכול להשתמש בניסיון ובכלים העומדים לרשותו, אשר מהווים כלים חיוניים מאוד במקרים של בקשת משכנתא לפושטי רגל.

כותב המאמר: מרטין בוקסדורף – יועץ מימון מוסמך